Mini-groentepizza's

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

pizzaatje pizzaatjes Even geduld...
1 portie pizzadeeg
1 courgette
1 handjevol mini-asperges
1 limoen, het sap
1 handjevol rucola
8 el luchtige geitenkaas
1 handjevol rode bietenscheutjes
1 handjevol pijnboompitten
chilipoeder

Bereiding:

Maak het pizzadeeg. Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil dunne velletjes van de courgette, leg ze op een bakplaat, vet ze in, kruid af met peper en zout en zet in de oven op 170 graden tot ze lichtjes beginnen te kleuren. 

Stoom ondertussen de mini-asperges gaar of gril ze eventueel mee in de oven. Indien je de pizzabodems al op voorhand klaargemaakt hebt, zet je ze best nog even in de oven om op te warmen. Kleuren ze te sterk? Dek ze dan af met wat aluminiumfolie.

Verwijder ondertussen de schil van de avocado’s en mix ze met de staafblender samen met het sap van de limoen en een royale hoeveelheid peper en zout. Smeer dit op de pizzaatjes. Dresseer ze verder met opgerolde courgettereepjes, de asperges, de rucola, wat luchtige geitenkaas en de rode bietenscheutjes. Rooster de pijnboompitten kort en strooi ze erover. Kruid nog een laatste keer af met peper en zout en eventueel wat chilipoeder.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog