Mangolia

Een recept van Manuel Wouters

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
1/2 eiwit
1.5 cl mangosiroop
1 cl siroop van chilipeper met honing
2 cl yuzusap
2 cl witte thee
10-tal ijsblokjes
citroengras
mango
kafferlimoenblad

Cocktails met thee zijn een nieuwe trend. Witte thee wordt getrokken van de jonge knoppen van de theeplant en heeft een subtiele smaak met zoete en florale accenten. Dat past mooi bij de andere exotische ingrediënten: de yuzu, een Japanse citrusvrucht die naar mandarijntjes en pompelmoes smaakt en de aromatische blaadjes van de kafferlimoen. Een reis naar het Verre Oosten dus, waarvoor je alle registers mag opentrekken. De garnituur moet piekfijn afgewerkt zijn.

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Giet de gin, het eiwit, het yuzusap, mangosiroop, chilisiroop en de witte thee samen in het mixglas. Neem de strainer en haal de spiraal van de zeef, doe deze samen in het mixglas en shake dry; dit wil zeggen zonder ijs. Sluit de shaker en shake lang en krachtig. Open de shaker, vul op met ijs en herhaal het vorige. Verwijder het ijs uit het glas en zeef de schuimige cocktail in het voorgekoelde delmonicoglas. Garneer met citroengras, mango en kafferlimoenblad.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog