Lucien Gaudin

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

Even geduld...
3 cl London Dry Gin
1.5 cl Campari
1.5 cl Cointreau
1.5 cl Noilly Prat
1 handje crushed ijs
5 ijsblokjes
voor de afwerking: sinaasappel zeste

Bijna vergeten, maar buitengewoon lekker, vindt Manuel. Lucien Gaudin was een succesvol schermer en een ongelukkig mens. Hij behaalde vier gouden medailles op de Olympische Spelen van Parijs in 1924 om tien jaar later, geruïneerd, zelfmoord te plegen. Of hij zijn cocktail ooit geproefd heeft, is niet geweten. Maar hij mag er trots op zijn. De bitterheid van de Campari, de frisse power van de gin en de rijkdom van de Cointreau vormen een fascinerende combinatie. A la vôtre, monsieur Gaudin!

Bereiden:

Koel het glas voor met crushed ijs. Meng alle ingrediënten met de ijsblokje in het mixglas en roer met de cocktaillepel goed door elkaar. Strain de cocktail in het glas en snijd een zeste van sinaasappel boven het glas. Knijp de zeste uit, wrijf ermee langs de rand en leg bij in het glas.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog