Lasagne met zalm, spinazie en ricotta

Lasagne met zalm, spinazie en ricotta
Ook in njam! boek Pasta power
Hoeveelheid Ingrediënt
3 sjalotjes
2 teentjes look
2 el olijfolie
1 verse makreel
2 dl witte wijn
1 l passata
0,5 botje oregano
300 gr verse spinazie
20 gr boter
4 el ricotta
1 l bechamelsaus
400 gr verse lasagnevellen
300 gr verse zalm
200 gr gerookte zalm
150 gr Parmezaanse kaas
peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Zweet de sjalot en de look in wat olijfolie, voeg de in stukken gesneden makreel toe. Bevochtig met de witte wijn en de passata. Laat samen met de oregano zachtjes koken onder een deksel. Zeef de saus na 1 uur koken.

Reinig de spinazie grondig en was verscheidene keren. Laat de bladeren ‘platvallen’ in wat gesmolten boter. Knijp ze goed uit en meng met de ricotta.

Doe in een vuurvaste schaal een klein laagje bechamelsaus. Leg hierin een laag lasagnevellen. Overgiet met wat tomatensaus. Snij de verse zalm in dunne plakjes of vraag het aan de visboer. Leg een plakje op de saus, kruid de vis met peper van de molen en zout.

Lepel hierop de spinazie en strijk in een dunne laag uit. Opnieuw lasagnevellen, tomatensaus, met een laag gerookte zalm. Weer wat spinazie.

Herbegin met een laag lasagnevellen, tomatensaus, verse zalm en dek af met laatste laag lasagnevellen. Besluit met een laag bechamelsaus.

Serveren:

Bestrooi met gemalen Parmezaanse kaas. Zet 45 minuten in een oven van 170 °C. Verminder eventueel de temperatuur of gebruik enkel onderwarmte als de lasagne te bruin wordt.

Beoordeling