Lams-tikka met linzen, abrikozen, krenten en gestoofde zoete aardappelen

Een recept van Jan Buytaert

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 lamsschouder
grof zout
Santa Maria Extra Fine Selection Indian Mango Curry
sesamolie
2 zoete aardappelen
150 gr halfgedroogde abrikozen
150 gr pruimen
150 gr linzen (groene of zwarte)
0,25 l stevige kippenbouillon
1 dl kokosmelk
1 paprika
1 rode ui
1 rijpe mango
100 gr grote krenten
keukentouw

Bereiden: 

Been een lamsschouder volledig uit, behalve het schenkeltje (of vraag dit aan je slager), kruid de binnenzijde af met grof zout en Santa Maria Extra Fine Selection Indian Mango Curry , rol de schouder weer op en bind ze met keukentouw.

Warm enkele lepels sesamolie op in een grote gietijzeren pot, bak het vlees lichtjes aan en laat het dan onder deksel zeer langzaam gaar stoven. Voor een flinke schouder heb je wel drie uur nodig.

Stoof ondertussen de zoete aardappelen (in zijn geheel), de abrikozen, de pruimen en de linzen gaar. Haal het gare lamsvlees uit de pot en deglaceer die met de kippenbouillon. Giet er de kokosmelk bij, roer er enkele koffielepels Santa Maria Extra Fine Selection Indian Mango Curry door en laat de jus tot op 2/3 inkoken.

Serveren:

Leg dan de grof gesneden paprika, ui en mango onderaan in de pot. Leg de lamsschouder er weer bovenop en schik er de abrikozen, de pruimen, de krenten, de linzen en de in stukjes gesneden aardappelen omheen. Laat het gerecht nog een tiental minuutjes stoven onder deksel en zet het dan, in de stoofpot, op tafel.

Inspiratie & blog