Kruidige pad thai met rijstnoedels en tempeh

Een recept van Lenna Omrani
Foto: Lenna Omrani ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr rijstnoedels
200 gr tempeh, in blokjes
2 stengels lente-ui, in ringetjes
40 ml sojasaus
4 teentjes look, in kleine stukjes
1 gele peper, in ringetjes
2 handjes sojascheuten (taugé)
1 el pindakaas
1 tl sriracha saus
1 limoen, het sap
zwart sesamzaad
peper - zout

Bereiden:

Verhit olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui, knoflook en lente-ui voor 2-3 minuten tot het glazig begint te worden.

Voeg nu de wortel, rode paprika, sriracha saus en zwarte peper toe en bak de groenten tot ze zacht zijn. Haal de groenten uit de pan en leg ze even apart op een bord.

Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de verpakking. Giet kokend water in een kom en leg hierin de rijstnoedels. Haal ze na een aantal minuten uit het kokende water en spoel ze af met koud water.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een bakpan en bak hierin de blokjes tempeh voor 4-5 minuten, tot het lichtbruin begint te worden. Voeg nu de groenten, sojasaus, pindakaas, limoensap en eventueel wat water toe. Bak de groenten en tempeh zo samen voor een paar minuten, tot alles gemengd en zacht is.

Verdeel de rijstnoedels, groenten, tempeh en de saus over de diepe borden en maak het af met de gele peper, extra lente-ui, sojascheuten en zwart sesamzaad. Wil je het nog wat pittiger maken? Verdeel dan wat chilivlokken over de saus.

Inspiratie & blog