Krakelingen

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Roger van Damme Bakken

Ontdek de recepten uit dit gloednieuwe programma

Ontdek de recepten uit dit gloednieuwe programma

Ingrediënten

koekje koekjes Even geduld...
225 g roomboter, op kamertemperatuur
10 g basterdsuiker
80 g poedersuiker
60 g water
1 snuifje zout
360 g patentbloem

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160°C. Draai de boter luchtig in de keukenmachine. Voeg de basterdsuiker en het poedersuiker toe. Doe het water er pas bij wanneer de boter en suiker goed vermengd zijn. Voeg het zout en de patentbloem toe en laat de keukenmachine nog even draaien.

Schep het deeg in een spuitzak waarop een spuitje zit met een karteltand. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spuit hierop de koekjes.

Bak af:

Bak 20 minuten in de oven.

(In het boek is er een foutje geslopen in de ingrediëntenlijst: we hebben 225 g roomboter nodig ipv 25 g. Onze excuses hiervoor.)

Uit het boek "Bakken met Roger van Damme"

Verras je vrienden en huisgenoten met lekkere sandwiches, roomboter croissants of echt Frans stokbrood, met krakend verse koffiekoeken, eclairs of frangipanetaartjes waar zelfs een bakker jaloers op wordt. Bak je eigen vieruurtje met speculaaskoekjes, amandelkrullen, madeleintjes en rotsjes. Word de bakkampioen van je wijk met de chocoladetaart van Roger, oma’s appeltaart, een vederlichte kaastaart of aardbeienbavarois.

Met dit bakboek van Roger van Damme kan het gewoon niet meer mislukken. Alle recepten komen rechtstreeks uit het tv-programma ‘Bakken’ van njam! De instructies zijn helder en duidelijk en zowel geschikt voor de absolute leek als voor het geoefende bakwonder. Bij elk recept geeft Roger bovendien diverse tips voor een perfect resultaat.

Voor de recepten liet Roger zich inspireren door een meer dan 120 jaar oud receptenboekje van zijn overgrootvader Hubert. Die was de allereerste van een generatie bakkers in de familie van Damme. Voor dit boek selecteerde Roger van Damme meer dan 35 klassieke bereidingen van brood, taart en gebak. Ze zijn onderverdeeld in vijf bakmomenten: ontbijt, picknick, vieruurtje, feest en koekjes bakken. Roger zet ze naar zijn hand en geeft er zijn persoonlijke toets aan.

  • Titel: Bakken met Roger van Damme
  • Uitvoering: Hard Cover
  • ISBN: 978-90-5916799-5
  • Pagina's: 192
  • Fotografie: Frank Croes
  • Redacteur: Marc Declercq
Lees meer over Bakken met Roger van Damme

Inspiratie & blog