Konijn in eigen nat

Gezien in Vlaanderen Kookt

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

Even geduld...
1 konijn + het bloed, opgevangen tijdens het slachten
1 scheut azijn
1 dikke ui, grof gesnipperd
4 blaadjes laurier
1 tl nootmuskaat
1 kl gedroogde tijm
2 l water
1 el maïzena
boter - versgemalen zwarte peper - zout

Vooraf:

Bij het slachten van het konijn moet het bloed worden opgevangen in een afsluitbaar potje. Voeg hieraan een flinke scheut azijn en water toe om het stollen tegen te gaan.

Bereiden:

Versnijd het konijn in stukken. Smelt een klontje boter in een ruime pan en kleur hierin de stukken konijn aan. Voeg de ui toe en laat enkele minuten zachtjes meestoven.

Breng op smaak met peper en zout en doe er de tijm en laurier bij. Zet het konijn net onder water en laat onder gesloten deksel 45 minuten verder garen op een laag vuur.

Haal het vlees uit de kookpot. Meng het bloed met de maïzena en bind hiermee de saus. Leg de stukken konijn terug in de pot en stoof nog even door.

Werk af:

Dien op met frietjes, sla, tomaat en zelfgemaakte mayonaise.

Uit het boek "Vlaanderen kookt!"

Wekenlang trok sterrenchef Jan Buytaert doorheen het Vlaamse land. In het tv-programma ‘Vlaanderen Kookt’ piepte hij in de kookpotten van 30 kookgrage hobbychefs, op zoek naar de kookziel van de doorsnee Vlaming en de allerbeste recepten. Ze verklapten hem hun koestergerechten en vertelden hun verhaal. Geen standaardkost dus, wel karakterrecepten met een geschiedenis.

Van nostalgische Vlaamse gerechten die smaken naar de tijd van toen tot en met een collectie eigentijdse creaties. Kookkunsten die hun plaats in onze kookhistorie verdienen. Dit kook- en verhalenboek neemt u mee op een culinaire reis door Vlaanderen en serveert 30 unieke recepten. Recht uit hun hart in het uwe.

  • Titel: Vlaanderen kookt!
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-693-6
  • Pagina's: 200
  • Fotografie: Portretten en sfeer: Stefanie Faveere / Food: Luk Thys
Lees meer over Vlaanderen kookt!

Inspiratie & blog