The Knickerbocker Punch

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
2 scoops gepileerd ijs
5 cl Cruzan single barrel rum
2 cl vers citroensap
2 cl suikerwater
1/2 cocktaillepel Orange bitters
8-tal ijsblokjes
voor de afwerking: Cabernet Sauvignon
1 partje limoen
1 partje citroen
1 partje sinaasappel
1 partje ananas
1 partje perzik
1/2 aardbei
1 framboos
1 braambes
3 takjes verse munt
poedersuiker
soort glas: (kristallen) wijnglas

Bereiden:

Koel het wijnglas met gepileerd ijs. Vul het mixglas met de rum, het suikerwater, een paar druppels orange bitters en het citroensap. Vul de shaker met ijs, zet het mixlas erop en schud krachtig. Verwijder het ijs ui het wijnglas, zeef de cocktail en doe vers gepileerd ijs in het wijnglas.

Garneer met het fruit en de munt. Top af met rode wijn, door middel van de gedraaide steel van de cocktaillepel. Zeef een weinig poedersuiker over de bovenkant en serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog