Kletskoppen en madeleintjes

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

x x Even geduld...
100 gr bloem
3.2 gr bakpoeder
110 gr suiker
100 gr eieren
100 gr boter
1 limoen, het sap
200 gr cassonade suiker
200 gr kristalsuiker
100 gr pompelmoessap
100 gr sinaasappelsap
150 gr bloem
200 gr boter
1 el hazelnoten, fijngehakt

Bereiden:

Voor de madeleintjes:

Meng het bakpoeder door de bloem. Vermeng de suiker met de eieren en klop los. Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en de suiker. Meng de massa.

Smelt de boter en breng ze aan de kook. Laat ze lichtjes bruinen. Verfris met het limoensap.

Meng de gesmolten boter al roerend onder het beslag. Doe het beslag vervolgens in een spuitzak. Spuit toefjes van het beslag in een madeleine-bakvorm.

Bak de madeleintjes gedurende 13 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Voor de kletskoppen:

Meng de suikers met de fruitsappen. Voeg de bloem toe en roer deze er goed door. Smelt de boter en meng langzaam onder het deeg. Doe het deeg in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een bakmatje. Bestrooi met de fijngehakte hazelnootjes.

Bak de kletskoppen ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Haal de koekjes uit de oven. Maak kuipjes van de nog warme koekjes door ze zachtjes in een ei-karton te drukken. Laat de koekjes afkoelen in het ei-karton.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog