Kip met balletjes, champignons en polderpuree

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
5 polderaardappelen
200 gr gemengd gehakt
2 kipfilets
1 sjalot, fijngesnipperd
10-tal champignons, in vieren gesenden
1 stengel selder, fijngehakt
2 el dragonazijn
1 el mosterd
200 ml room
enkele takjes dragon, fijngehakt
scheutje melk
geklaarde boter
peper - zout

Bereiden:

Maak met een scherp mesje inkepingen in de aardappelen. Doe ze in een glazen schaal en zet gedurende 7 minuten in de microgolf. Draai de aardappelen een keertje om en zet ze nog eens 7 minuten in de microgolf. Afhankelijk van de dikte van de aardappelen hebben ze iets meer of minder tijd nodig.

Draai kleine balletjes van het gehakt. Snijd de kipfilets in blokjes. Smelt een klontje geklaarde boter in een pan. Bak hierin het sjalotje, de gehaktballetjes, de kippenblokjes, de champignons en de selder. Kruid met peper en zout. Blus met dragonazijn, mosterd en room. Werk de saus af met verse, fijngehakte dragon.

Haal de aardappelen uit de microgolfoven. Snijd ze door midden en lepel ze uit. Doe de aardappelstukjes door de passe-vite en voeg een klontje boter, een scheutje melk, peper en zout toe.

Serveren:

Schep het vlees met de saus in een diep bord. Serveer met de puree.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog