Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
700 g zoete aardappelen
200 ml Kikkoman sojasaus
400 g tempeh
groene kruiden ter afwerking
olijfolie
1 teentje look
0,5 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden
0,5 kl komijn
0,5 kl kaneel
1 blik Elvea tomatenblokjes (400g)
5 saffraandraadjes
1 kl suiker
1 limoen, het sap
olijfolie

Bereiden:

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Zet ze onder met water en sojasaus. Breng de aardappelen aan de kook, laat ze garen op een zacht vuurtje en giet ze af. Maak ondertussen de paprika-tomatenchutney. Fruit in een scheutje olijfolie de look, gember, ui, chilipeper, komijn en kaneel aan. Voeg de tomatenblokjes en stukjes paprika toe samen met de saffraan, suiker en het sap van een limoen.

Laat het geheel een paar minuutjes stoven op een zacht vuurtje zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. Roer vervolgens de zoete aardappelblokjes onder de paprika-tomatenchutney. 

Snijd de tempeh in blokjes en bak ze krokant in een scheutje olijfolie. Werk het stoofpotje af met groene kruiden en serveer samen met de tempeh.

Met dank aan

Elvea Kikkoman

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog