Hapje van polenta en champignon

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr instant polenta
250 ml groentebouillon
2 el gehakte bladpeterselie
2 el droge witte wijn
3 el mascarpone
1 el citroenolijfolie
1 el boter
peper
zout

Bereiden:

Breng de groentebouillon aan de kook. Strooi de polenta erin terwijl je roert. Draai het vuur laag en blijf de eerste 30 seconden voortdurend roeren, zodat er zich geen klonters vormen. Voeg extra vocht toe indien de polenta te droog is.

Schep 1 el boter erbij, breng op smaak met peper en zout. Roer tot een gladde massa. Schep de polenta in een ovenschaal (de polenta mag niet hoger dan 1 cm komen) strijk glad en laat afkoelen.

Mix de champignons fijn. Verhit wat citroenolijfolie in een pan en bak de fijngehakte ui glazig. Voeg de champignons toe en roerbak 3 min. tot ze zacht zijn.

Voeg de mascarpone en witte wijn toe. Laat enkele min. sudderen, tot het mengsel indikt. Breng op smaak met gehakte peterselie, peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Halveer de polenta in de lengte. Bestrijk een deel met de champignonmengeling. Leg er voorzichtig de andere helft van de polenta op, met de gladde kant naar boven. Wikkel in huishoudfolie en laat opstijven in de diepvries.

Haal de polenta 5 min. voor het serveren uit de diepvries en snijd in gelijke stukken.

Bak de stukjes polenta in een voorverwarmde oven van 250° gedurende 5 à 8 minuten. Beleg elk stukje met geroosterde paprika en werk af met bladpeterselie. Serveer warm.

Inspiratie & blog