Gin-tonic met aardbeien

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 el aardbeienpuree
2 cl rabarbersap
4 cl lycheesap, uit blik
enkele druppels rozenessence
1 rode chilipeper, in grove stukken en zonder pitjes
200 gr aardbeien
20 cl gin (Spring Gin Black Pepper)
4 flesjes Schweppes Pink Pepper tonic
100 gr watermeloenballetjes
4 blaadjes basilicum
4 schijfjes limoen
4 stengels citroengras
4 blaadjes salie
8 blaadjes munt
gemalen ijs

Bereiden: 

Mix de aardbeienpuree, rabarbersap, lycheesap, rozenessence en chilipeper in de blender of met de handmixer tot een coulis.

Neem 4 glazen en vul ze met ijs (crushed ice of ijsblokjes). Doe in elk glas 50 g aardbeien (die je snijdt zoals je wenst) en ¼ deel van de coulis.

Garneer het glas verder met de watermeloenballetjes, basilicum, limoen, citroengras, salie en munt.

Verdeel de coulis over de 4 glazen. Serveer met de gewenste hoeveelheid Spring Gin Black Pepper en de Schweppes Pink Pepper tonic.

Met dank aan

Hoogstraten Strawberries

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog