Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
5 cl Tanqueray Ten
1,5 cl Dry Curacao
3 cl Oleo Saccharum
2 cl gekoelde kamillethee
1 schijfje pompelmoes
6 citroenen
250 gr suiker
100 ml kokend water

De punch is de oervader van de cocktails. De naam komt van Panch, wat in het Hindi vijf betekent. Dat verwijst naar de vijf elementen van een punch, namelijk sterkedrank, citrus, suiker, kruiden en water (meestal in de vorm van ijs). Voor deze Gin Punch gebruiken we de throwing-techniek. Hierbij wordt de cocktail afwisselend van de ene helft van de shaker naar de andere helft overgeheveld. Gebruik een strainer om de ijsblokjes in de bovenste shakerhelft te houden. Serveer de Gin Punch voor je gasten in een grote glazen Punch Bowl of meteen in mooi sherryglas.

Bereiden:

Maak de Oleo Saccharum:

Schil de citroenen en leg de schillen in een bakje. Strooi de suiker er over en laat een half uurtje rusten tot de olie van de schillen vrijgekomen is. Voeg het kokende water en het sap toe van de geschilde citroenen toe. Haal het geheel door een zeefje en bewaar het koel in een afgesloten fles.

Maak de cocktail:

Koel een sherryglas voor.

Neem een shaker en doe hierin de Tanqueray Ten gin, de Dry Curacao, de Oleo Saccharum en de gekoelde kamillethee. Voeg ijs toe en schenk de cocktail van de ene shakerhelft naar de andere tot beide helften goed koud zijn.

Strain de cocktail in het sherryglas. Werk af met een schijfje pompelmoes.

Bestel hier alle ingrediënten voor deze cocktail.

Met dank aan

Diageo World Class

Inspiratie & blog