Gibson

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl Bombay Sapphire Gin
1 scheutje droge vermouth (Noilly Prat)
1 scoop gepileerd ijs.
12-tal ijsblokjes
voor de afwerking: 2 opgelegde zilveruitjes
soort glas: martiniglas

Bereiden: 

Koel het martiniglas met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de zilveruitjes, in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Roer de cocktail langzaam, gedurende een tiental seconden. Verwijder het ijs uit het martiniglas en zeef de Gibson met behulp van een strainer in het voorgekoelde glas.

Werk af met twee cocktailuitjes. Indien gewenst kan je enkele jeneverbesjes uit de marinade van de opgelegde zilveruitjes erbij serveren

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog