Gezonde pasta carbonara

Een recept van Lenna Omrani
Foto: Lenna Omrani ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 gr pasta
1 kleine bloemkool, in roosjes
3 teentjes look, in kleine stukjes
1 blik cannellini bonen (400 gr)
200 ml amandelmelk
3 el edelgistvlokken
200 gr vegan spekjes
4 el olijfolie
peper - zout
verse peterselie, fijngehakt

Bereiden:

Breng ruim water aan de kook in een pan en doe hier de bloemkoolroosjes bij. Kook de bloemkool voor 15-20 minuten, tot alle roosjes zacht zijn.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. Giet de pasta daarna af en zet even opzij. Doe een eetlepel olijfolie bij de pasta zodat deze niet gaat plakken.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook voor 2-3 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Haal de pan van het vuur en doe de ui en knoflook in een keukenmachine. Als ook de bloemkool gaar is kun je de pan van het vuur halen. Giet de bloemkool af en doe ze bij de ui en knoflook in de keukenmachine.

Spoel de cannellini bonen goed af en doe deze ook bij de bloemkool, ui en knoflook in de keukenmachine. Voeg als laatste de amandelmelk, edelgistvlokken, peper en zout toe en mix de ingrediënten tot een romige en dikke saus. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk toe.

Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de vegan spekjes voor 4-5 minuten, tot ze krokant en donkerder zijn van kleur.

Doe de vegan spekjes bij de saus en voeg er ook wat verse peterselie aan toe, Meng alles goed door elkaar.

Voeg de saus toe aan de pan met pasta en roer alles nog eens goed door. Proef meteen of je nog wat extra moet bijkruiden. 

Verdeel de pasta over de borden en garneer eventueel met extra spekjes en/of peterselie.

Inspiratie & blog