Gevulde sepia met insalata van venkel en sinaasappel

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Sicilië

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
5 verse sepia (inktvissen)
1 teentje look, fijngesneden
200 ml witte wijn
2 el parmezaan, geraspt
4 aardappelen
1 sinaasappel, in blokjes
1 venkel, in dunne reepjes
2 el passata
enkele blaadjes verse basilicum
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Begin met het schoonmaken van de sepia. Houd de pootjes en het lijfje bij, spoel af in lauw water en dep droog. (Houd één lijfje opzij voor de insalata).

Snijd de pootjes in stukjes en bak ze aan in een scheutje olijfolie. Voeg een teentje look toe, kruid met peper en zout. Blus met witte wijn en laat het geheel een paar minuten inkoken.  Doe in een mengschaal en meng met de parmezaan.

Gebruik het mengsel om de inktvislijfjes op te vullen en bind ze dicht met een tandenstoker. Bak de sepia aan in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg bij de inktvissen. Breng op smaak met wat peper en zout. Blus met witte wijn en passata. Bestrooi met enkele blaadjes verse basilicum en laat het geheel inkoken onder deksel.

Maak ondertussen de insalata van venkel en sinaasappel. Kook de sepia kort in kokend water, laat vervolgens afkoelen en snijd in reepjes. Dresseer de venkelreepjes en de sinaasappelblokjes mooi op een bord. Voeg de sepiareepjes toe. Kruid met peper, zout en olijfolie. Meng alles mooi onder mekaar en werk af met verse basilicum.

Serveren:

Serveer de gevulde sepia samen met de insalata van venkel en sinaasappel. 

 

Inspiratie & blog