Geroosterde wintergroenten met puree van zoete aardappel

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 gele bietjes
3 rode bietjes
3 pastinaken
enkele teentjes knoflook
2 rode uien
1 peterseliewortel
2 gele wortels
2 oranje wortels
2 boterraapjes
1 venkel
3 zoete aardappelen
arachideolie
frambozenazijn
balsamicoazijn
peper - zout - nootmuskaat

Bereiden:

Schil de zoete aardappelen en gaar ze in water met zout. Schil de andere groenten met uitzondering van de pastinaak. Schil ze en snijd ze in mooie stukken.

Schik de groenten (en dus niet de pastinaak) in een ovenschaal met wat arachideolie en rooster gedurende 45 minuten op 220 graden.

Kook de pastinaak beetgaar in water, laat wat afkoelen, voeg zout aan de grillpan, snijd de pastinaak in frietvorm en rooster de 'frietjes' in de pan tot je mooie zwarte streepjes ziet.

Maak in de blender een puree van de gekookte zoete aardappelen met wat arachideolie en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Maak enkele mooie vegen met de puree en stapel de geroosterde groenten netjes op de puree.

Maak een vinaigrette op basis van 1/3e olie, 1/3e frambozenazijn en 1/3e balsamicoazijn. Druppel wat vinaigrette over de bereiding en werk af met enkele geroosterde pastinaakfrietjes.

Extra info:

In Op Oostendse Wijze gaat TV-chef Dagny Ros samen met Oostendse chefs aan de slag met Oostendse streekproducten. De uitzending was 5 donderdagen op rij live te zien op de Visit Oostende Facebookpagina.

Dit is een recept van Belle de Jour in Oostende. Een no-nonsense bistro in het centrum van Oostende. Dat is Belle de Jour. Maar eigenlijk doen we Belle de Jour daarmee een beetje tekort. Want zonder nonsens betekent in het geval van Els Vanbiervliet vooral met passie.

WWW.BISTROBELLEDEJOUR.BE

Met dank aan

Oostende

Inspiratie & blog