Gehaktbrood met aardbeien en pistachepesto

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

gehaktbroodje gehaktbroodjes Even geduld...
1 kg gemengd gehakt
1 kg panko
2 eieren
250 gr aardbeien
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje look, geperst
250 ml room
1 teentje look
100 gr pistachenoten
25 gr pijnboompitten
100 gr Parmezaan
25 gr basilicumblaadjes
100 gr olijfolie
1 snuifje zout

Bereiden:

Meng het gehakt met de eieren, de panko en de aardbeien. Kneed met je handen alles tot een homogeen geheel. Meng vervolgens de ui, de look en de room er ook onder. Breng op smaak met een snuifje zout.

Maak twee bollen van het gehakt en leg deze in een ovenschaal. Bak de broden af gedurende 45 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Maak ondertussen de pistachepesto. Mix alle ingrediënten in de blender tot een smeuïge pesto.

Serveer het gehaktbrood met de pistachepesto en een aardbeienslaatje. 

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog