Gebakken makreel in rode curry

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 verse makrelen, ongeveer 300g elk, gefileerd
150 g rijst
4 eieren
250 ml kippenbouillon
1 kl rode currypasta
1 kl maïzena
2 el zoetzure chilisaus
1 el oestersaus
400 g wokgroentjes
sesamolie
olijfolie en boter
peper en zout

Bereiden:

Kook de rijst gaar. Kluts de eieren en kruid ze met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur. Bak er een omeletje in. Rol de omelet op en snijd ze vervolgens in fijne reepjes. Roer onder de rijst.

Meng voor de rode curry in een steelpannetje op het vuur de kippenbouillon, rode currypasta, maizena, zoetzure saus en oestersaus onder elkaar.
Roerbak de wokgroentjes in de sesamolie en meng ze onder de curry. Kruid de makreelfilets met peper en zout en bak ze in een scheutje sesamolie op en hoog vuur. Serveer de rijst samen met de wokgroentjes, de rode curry en de gebakken makreel.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog