Garden of Eden

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Grey Goose wodka
3 cl vers geperst limoensap
1/3 kiwi, in stukjes
2 cl kaneelsiroop
1 tl rietsuiker
1 kaneelstokje
1 takje munt
8-tal ijsblokjes
1 scoop gepileerd ijs
soort glas: martiniglas

Bereiden:

Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs. Kneus de stukjes kiwi en de rietsuiker in het mixglas tot het sap goed zichtbaar is. Pers de limoen: rol hem eerst even zodat het vruchtvlees loskomt en hij meer sap geeft. Voeg dan de wodka en de kaneelsiroop toe.

Vul de shaker met ijs, zet het mixglas erop en schud krachtig. Haal het ijs uit het martiniglas en giet de cocktail via een strainer in het glas. Werk af met een kaneelstokje en een munttakje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog