French frog

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Bombay Sapphire gin
1 flesje tonic
1 tl lavendelbloempjes
1 tl rietsuiker
1/2 verse citroen in partjes
12-tal ijsblokjes
soort glas: longdrink

Bereiden

Doe een lavendelbloempje in het mixglas. Voeg er de rietsuiker bij en kneus met de muddler, zodat de aroma's vrijkomen. Voeg er de gin aan toe. Neem een halve citroen en knijp uit in het mixglas. Vul de shaker met ijsblokjes, zet het mixglas er op en schud krachtig.

Deze cocktail wordt dubbel gezeefd, met een gewone en een fijne zeef, op die manier komen er geen lavendelbloempjes in het glas.

Serveren

Vul het glas met ijsblokjes, giet de cocktail erbij en vul op met tonic. Serveer met een roerstaafje en een partje citroen.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog