Filet pur van kalf met pizzaiolasaus

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Een feest uit Italië

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 filets pur van kalf
1 bussel snijbiet
2 teentjes look
150 gr Elvea passata
50 ml witte wijn
1 el kappertjes
1 tl gedroogde oregano
enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
peper
zout
2 bollen burrata of buffelmozzarella
200 ml room
1 snuifje peper
2 el olijfolie

Bereiden:

Kruid de kalfsfilets met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak er de kalfsfilets in aan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Breng gezouten water aan de kook en kook er de snijbiet in. Giet af en laat de snijbieten afkoelen in ijswater. Dep droog. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en kruid de snijbiet met peper en zout. Bak vervolgens krokant in de pan.

Maak nu de pizzaiolasaus. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur. Snipper twee teentjes look fijn en fruit ze er in aan. Blus vervolgens met de passata en witte wijn en voeg nog kappertjes, gedroogde oregano en verse basilicum toe. Laat enkele minuutjes pruttelen.

Doe voor de crème van burrata twee bollen burrata, 200 ml room, een snuifje peper en twee eetlepels olijfolie in de blender. Mix glad en doe de crème in een spuitbusje.

Serveren: 

Snijd de kalfsfilets in plakjes en schik ze mooi op een bord. Spuit er enkele toefjes van de burratacrème bij en leg er de gebakken snijbiet naast. Lepel als laatste de pizzaiolasaus over het vlees en werk af met groene kruiden.

Met dank aan

Elvea

Inspiratie & blog