Fake frisco met mango, pindacrumble en dulce de leche

Een recept van Pieter Declercq
Foto: Roos Mestdagh ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
1 blik gecondenseerde melk, gezout
70 gr volle room
20 gr fijne suiker
1 snuif fleur de sel
300 gr pure chocolade
120 gr volle room
100 gr mycryo (cacaoboter in poedervorm) of cacaoboter
siliconen friscovormen
friscostokjes
4 chocoladekoekjes
2 el geroosterde pinda's
1 mango
enkele blaadjes munt

Bereiden:

Breng in een hoge kookpot water aan de kook. Laat het gesloten blik gecondenseerde melk voorzichtig zakken in het water. Kook het gedurende twee uur. Zorg dat het blik altijd ruim onder water staat en laat het daarna afkoelen in de kookpot. Haal het blik daarna uit het water, doe het open en doe de dulce de leche in een spuitzak.

Breng voor de mousse het eerste deel room (70 gram) aan de kook.

Neem een grote pan. Roer er de suiker in los met een lepel of twee water. Verhit op het vuur en Laat inkoken tot een goudkleurige karamel. Blus de karamel met de gekookte room en voeg de fleur de sel toe. Giet de karamelroom over de eidooiers en laat alles terug opwarmen tot 85 graden.

Giet het warme mengsel op 100 gram van de chocolade. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Klop het tweede deel van de room (120 gram) op en roer onder het chocolademengsel.

Spuit de crème in de siliconenvormen. Steek er een stokje in en vries ze in. Zorg dat alles goed bevroren is.

Smelt de rest van de chocolade met de mycryo. Ontvorm de frisco’s en dip ze in de gesmolten chocolade. Laat ze nu ontdooien. (Heb je frisco's over die je niet meteen wilt serveren? Dan kun je ze dadelijk terug invriezen en bewaren tot het volgende dessertmomentje.)

Mix de chocoladekoekjes met de pinda’s tot crumble. Snijd de mango in stukjes. Serveer de frisco met de crumble, dulce de leche, mango en munt.

Inspiratie & blog