Entrecote met knapperige salade en frietjes

Entrecote met knapperige salade en frietjes
Ook in njam! boek Heerlijk van bij ons
Hoeveelheid Ingrediënt
8 dikke frietaardappelen
0,25 krop sla
0,25 krop rode lolo
50 gr veldsla
0,5 krop fijne krulsla
4 tomaten
1 sjalot
1 kl mosterd
2 cl witte wijnazijn
4 cl olijfolie
4 entrecotes van +- 300 gram
Recept afdrukken

Bereiden:

Schil de aardappelen en snij ze in dunne frietjes. Spoel ze in koud water, giet ze af en droog ze goed tussen 2 handdoeken. Pocheer de frietjes eerst op 150 °C tot ze bovendrijven (frietjes kunnen zowel in ossenwit als in olie bereid worden; het is een kwestie van smaak). Laat ze uitlekken op een plaat. Frituur ze net voor het opdienen op 180 °C.

Reinig en was de verschillende slasoorten. Droog ze goed in de slazwierder en scheur ze in kleinere stukjes. Meng alle slasoorten door elkaar.

Pel de tomaten door ze net onder het vel kruisgewijs in te snijden, 10 seconden onder te dompelen in kokend water en dan onmiddellijk te laten schrikken in ijskoud water. Verwijder de velletjes en snij de tomaat in plakjes. Snij de gepelde sjalot fijn. Doe de mosterd, sjalot en azijn in een slakom, en kruid met peper van de molen en zout. Roer er de olie door en kruid bij indien nodig. Meng de vinaigrette net voor het opdienen onder de slasoorten. Doe in een slakom en verdeel er de tomaat over.

Strijk de entrecotes in met olie en kruid net voor het roosteren met peper van de molen en zout. Verhit een grillpan en rooster de dunne lenden volgens de wens van de gasten.

Serveren:

Snij de entrecotes op een plank in plakken en schik op een groot bord. Leg er een handvol sla naast en serveer de frietjes apart.