Desert Rose

Een recept van Manuel Wouters

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Rose-infused Filliers Dry Gin 28
2 cl citroensap
1.5 cl vijgenpuree
1.5 cl vloeibare suiker
10-tal ijsblokjes
Garnituur: rozenblaadje (roze)

Roze als kleur van de liefde? Zo mag je dit drankje interpreteren. Maar bartender Artemio Vasquez uit New York bedoelde het anders. De Azteekse god Huitzilopochtli droeg zijn volk op om een stad te stichten op de plek waar een adelaar met een slang in zijn bek op een cactus zou landen. De stad heet vandaag Mexico-City en de adelaar met de slang siert de Mexicaanse vlag. Buiten het seizoen kun je de cactusvijgen vervangen door gewone vijgen.

Bereiden:

Koel een delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker en schud krachtig. Verwijder het ijs uit het glas en strain de cocktail in een voorgekoeld delmonicoglas. Werk af met een rozenblaadje.

Rose-Infused Gin

70cl Filliers Dry Gin 28, 30 gr. gedroogde rozenblaadjesthee. Doe de gin en de thee in een glazen pot en laat ongeveer twee uur rusten op kamertemperatuur. Zeef met een fijne zeef en bewaar in een fles met dop.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog