Crisp

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Grey Goose wodka
4 cl vers limoensap
2 cl honingsiroop
1 stukje komkommer van 5 cm in reepjes
1 tl rietsuiker
12-tal ijsblokjes
voor de afwerking: schijfje komkommer
soort glas: tumbler

Bereiden:

Neem een mixglas. Doe er de stukjes komkommer in en voeg de rietsuiker er aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de wodka, honingsiroop en het limoensap aan toe. Neem de shaker en vul die met ijs. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Strain de cocktail in een met ijs gevuld tumblerglas via een fijne zeef, zodat er geen komkommer meekomt. Garneer met komkommer en serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog