Crème brulée met chocolade

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 ml room
300 gr chocolade (melk of puur)

Bereiden:

Klop de eidooiers samen met de suiker wit. 

Breng de room met de merg van het vanillestokje aan de kook in een steelpannetje op het vuur. Haal van het vuur als de melk begint te koken en voeg dan de eidooiers toe. Roer goed. Zet het mengsel terug op een laag vuurtje en roer tot de crème begint in te dikken (maar laat ze niet meer koken). Giet de crème op de chocolade en meng tot een homogene massa. Giet het mengsel in potjes. 

Laat de crème volledig afkoelen en enkele uren opstijven in de koelkast. Bestrooi de potjes met een eetlepel suiker en karamelliseer de suiker met een brander alvorens te serveren. 

Uit het boek "Party"

Nothing brings people together like good food. 76 supermakkelijke recepten die je kan serveren tijdens een paasbrunch, een tuinfeest, een framily dinner (etentje met friends of familie), een kinderfeestje of een kerstetentje. Van hartige hapjes en makkelijke hoofdgerechten tot verrukkelijke sweets en treats. Tussen de recepten door zijn handige, originele en leuke partytips gestrooid. Een boek vol inspiratie voor warme momenten rond de tafel.

Lees meer over Party

Inspiratie & blog