Chorizo

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr varkensvlees (schoudergedeelte)
100 gr spek
2 teentjes look
2 el gerookt paprikapoeder
1 tl chilipeper
1 tl peper
30 ml droge witte wijn
0,5 tl zout
1 m varkensdarm
witte azijn
wijnazijn

Bereiden:

Pel de knoflooktenen. Snijd het vlees in grote stukken en maal die samen met de knoflook in de KitchenAid-voedselmolen met de fijne maalschijf op stand 2.

Voeg de specerijen, witte wijn en het zout toe, meng alles goed door elkaar en laat het tenminste 1 uur rusten op een koele plaats (als het kan de hele nacht, voor een betere smaak).

Spoel de varkensdarm ondertussen met water af en laat hem 30 minuten lang weken in water met daarin witte azijn. Ververs het water meerdere keren. Was de binnenkant vervolgens goed af met koud water onder de kraan. Giet tenslotte een beetje azijn in de darm om een te sterke geur en smaak te voorkomen. Plaats de darm, als hij eenmaal goed schoon is, over de worstvulkoker van het vooraf met wat olie ingevette worstvulapparaat.

Doe het vlees in het worstvulapparaat. Zet de mixer/keukenrobot uit als de darm helemaal gevuld is met het vlees. Maak een knoop aan het uiteinde van de darm of bind hem af. Zet de mixer/keukenrobot weer aan op de laagste stand en ga verder met vullen totdat de vulling op is. Zet de mixer/keukenrobot uit en maak een knoop in de darm of bind het andere uiteinde van de darm vast. Prik eventuele luchtbellen door met een prikker of de punt van een mes en maak de worsten door de darm in elkaar te draaien.

Serveren:

Bak de chorizo 15-20 min. in een koekenpan met wat vet op halfhoog vuur met een deksel op de pan. Dien ze op met een salade.

Met dank aan

KitchenAid

Inspiratie & blog