Chocoladecrème met kardemom

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr witte suiker
2 el koud water
1 el warm water
225 ml volle melk
200 ml room
1 zakje vanillesuiker
2 el rietsuiker
5 groene kardemompeulen
90 gr donkere chocolade (70% cacao)
3 grote eieren
50 gr geraspte donkere chocolade

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 150 graden. 

Maak eerst de chocoladecrème. Warm de melk met de room, vanillesuiker en gekneusde kardemompeulen aan de kook. Let erop dat het niet overkookt. Als het kookt, haal de pan dan van het vuur en voeg de stukken chocolade toe. Roer zodat de chocolade gelijkmatig smelt. Dek af en laat 20 minuten de aroma's in de chocolade trekken.

Maak intussen de karamel. Verwarm de witte suiker en koud water in een kleine pot en breng zachtjes aan de kook. Laat sudderen tot er zicht een goudbruine kleur vormt (dit kan 8 à 10 minuten duren). Haal van het vuur, voeg het warme water toe en roer snel. Giet de karamel in de ingevette ovenschaaltjes. 

Mix de eieren met de suiker los. Giet de chocolademelk door een zeef. Indien de chocolademelk intussen te koud is, warm ze dan nog even zachtjes op (laat zeker niet koken). Meng er het eiermengsel onder. 

Verdeel de chocoladecrème over de vier met karamel gevulde ovenschaaltjes en plaats ze au bain-marie in de oven. Laat de chocoladecrème 40 tot 50 minuten garen. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Serveren:

Dompel de ovenschaaltjes in warm water gedurende enkele seconden, dan komen ze beter los. Draai om op een bord. Versier met geraspte chocolade. 

Inspiratie & blog