Chocolade-bananenbrood

Een recept van Flo Croonenberghs
Foto: Flo Croonenberghs ©

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

bananenbrood bananenbroden Even geduld...
83 gr suiker
117 gr overrijpe bananen
83 gr eieren
63 gr zonnebloemolie
59 gr bloem
8 gr cacaopoeder
21 gr fondant chocolade
63 gr melkchocolade
22 gr zonnebloemolie
6 gr feuilletine
6 gr cacao nibs
150 gr witte chocolade
QS gele kleurstof (in vet oplosbaar)
QS fondant chocolade

Bereiden:

Maak het bananenbrood:

Plet de bananen met een staafmixer of een vork. Doe de suiker erbij en meng deze onder de bananen. Voeg een voor een de eieren toe, meng goed na elke toevoeging. Giet de olie erbij. Zeef de bloem, cacaopoeder en baking soda. Spatel deze onder het beslag. Hak de chocolade in fijne stukjes en voeg deze nog toe aan het  beslag. 

Vul een ingevette bakvorm met het beslag en bak het bananenbrood 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat het bananenbrood afkoelen en zet het nadien 5 minuten in de vriezer, ingepakt in plastic folie. 

Maak de glaçage:

Smelt de chocolade en verwarm de zonnebloemolie in de microgolf. Meng alle ingrediënten onder elkaar. Laat de glaçage afkoelen tot +- 30°C voor gebruik. Haal het bananenbrood uit de vriezer en plaats dit op een rooster met een velletje bakpapier onder. Giet de glaçage over de cake en zorg ervoor dat alle randen bedekt zijn.

Voor de decoratie:

Print de contouren van een banaan. Knip deze zorgvuldig uit. Verwarm 100 gram geel gekleurde witte chocolade in de microgolf tot 45-50°C. Voeg nu beetje bij beetje nog 50 gram witte chocolade toe, roer continu. Laat de temperatuur zakken tot 28-29°C. Spreid de chocolade uit op een stuk acetaatfolie. Wanneer de chocolade begint op te stijven, kan je de stensils erop leggen. Begin de contouren uit te snijden met een exacto mes. Laat de decoratie volledig opstijven voor je de acetaatfolie verwijdert. Smelt nu een beetje donkere chocolade en schilder de bruine randen van de bananen op de vormen. 

Serveren:

Werk het bananenbrood af met de chocoladedecoratie. 

Inspiratie & blog