Champagnecocktail

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

Even geduld...
champagne brut
2 cl gekoelde cognac
1 cocktaillepel Angostura bitters
1 suikerklontje
1 zeste van citroen
soort glas: champagneglas
cocktaillepel

Bereiden:

Leg een suikerklontje in  het champagneglas en verzadig met Angostura bitters. Voeg de cognac erbij. Giet voorzichtig de champagne langs de (gedraaide) steel van de cocktaillepel (dit voorkomt dat het glas zal overbruisen en er teveel koolzuur zou ontsnappen).

Werk af:

Snijd een lange zeste van een citroen boven het glas met een citrustrekker, zodat de aroma's zich over het oppervlak kunnen verspreiden. Draai de zeste strak rond een roerstaafje, druk goed aan zodat een spiraal gevormd wordt, en haal deze voorzichtig van het roerstaafje. Plaats de spiraal op de rand van het champagneglas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog