Cappellini met ansjovis, olijven en tomaten

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 sjalotjes
2 teentjes look
6 cl olijfolie
8 romatomaten
2 takjes oregano
5 cl witte wijn
100 gr ansjovisreepjes op olie
16 zwarte olijven, ontpit
400 gr cappellini
500 gr verse, gekuiste ansjovisjes
4 takjes bladpeterselie

Bereiden:

Snij de sjalotjes en look fijn. Stoof ze in 2 cl olijfolie. Laat de in blokjes gesneden tomaten even meestoven, kruid met peper van de molen, de blaadjes oregano en een beetje zout.

Blus met de witte wijn en laat 10 minuutjes indampen. Snij ondertussen de reepjes ansjovis in kleine stukjes. Voeg op het laatste de zwarte olijven en reepjes ansjovis toe.

Kook de cappellini al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en kruid met peper van de molen en 2 cl olijfolie. Bak ondertussen de verse ansjovisjes heel kort in de rest van de olijfolie, kruid met peper van de molen en zout.

Serveren:

Verdeel de pasta over de warme pastaborden. Lepel er wat saus over en waak erover dat er overal olijven in liggen. Schik de ansjovisjes op de pasta. Werk af met de breedbladpeterselie.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog