Canaletto

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
8 frambozen
1 tl griessuiker
1/2 citroen, uitgeknepen
1 cl vloeibare suiker
15 cl champagne
enkele ijsblokjes
extra: mixglas - muddler - champagneglas - cocktaillepel - cocktailzeef

Bereiden:

Doe de frambozen samen met de griessuiker in het mixglas en kneus met de muddler tot het sap vrijkomt. Giet er het citroensap en de vloeibare suiker bij. Vul het glas op met enkele ijsblokjes en roer goed om.

Werk af:

Giet de champagne langzaam in het mixglas langs een gedraaide cocktaillepel. Strain de cocktail in het champagneglas en serveer onmiddellijk.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog