Butter me up

Foto: Vivi Pham ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
200 gr Don Papa Rum
25 gr Mezcal
175 gr Verjus
125 gr kokosbloesemsuiker
75 gr Tepache
75 gr geitenmelk
3 cl aquafaba
1 dash lemon bitters
150 gr bourbon whiskey
75 gr boter
125 gr water
125 gr kokosbloesemsuiker

Bereiden:

Maak de fat washed bourbon:

Bak de boter aan tot een beurre noisette. Laat de boter afkoelen en voeg de bourbon toe. Laat dit mengsel 2 uur rusten op kamertemperatuur en plaats het nadien een hele nacht in de vriezer. De aangebakken boter zal stollen en de alcohol blijft vloeibaar en de smaak van de boter opnemen. Zeef de bourbon door een neteldoek in een maatbeker.

Maak de siroop:
Los de suiker op in heet water. Roer goed door tot alle suiker opgelost is en een siroop ontstaat. Laat de siroop afkoelen.

Maak de cocktail: 

Giet de rum, fat washed bourbon, mezcal, verjus, tepache en kokosbloesemiroop in een brede container en roer dit even door elkaar.

Warm de geitenmelk op. Giet de warme melk over de overige ingrediënten. Zorg ervoor dat de melk goed gespreid wordt over de container zodat deze kan schiften. Laat minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur en begin dan aan het filteren: eerst in een neteldoek en dan nog eens in een koffiefilter. 

Giet de gefilterde cocktail in een shaker, zonder ijs, en voeg de aquafaba toe. Shake krachtig. Open de shaker en vul de kleine helft van de shaker met ijsblokjes. Sluit de shaker en shake opnieuw krachtig tot de shaker ijskoud aanvoelt. Zeef de cocktail in een old fashioned glas en werk af met een dash lemon bitters.

Tip: Heerlijk bij gegrilde maïs met geitenkaas

Recept van Lowie De Bock van Yalo hotel

Inspiratie & blog