Brandy Crusta

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Heerlijke recepten bomvol smaak, verzadigend én zeer voedzaam

Ingrediënten

Even geduld...
6 cl cognac
1/2 cocktaillepel Boker's Bitters of Angostura Bitters
1 cocktaillepel Orange Curaçao
1 cl citroensap
1 zeste van citroen
10-tal ijsblokjes
griessuiker
cocktailglas met hoge voet of Crustaglas

Bereiden:

Bevochtig met een halve citroen de rand van de buitenkant van het glas, dip die voorzichtig al draaiend in de griessuiker zodat de zijkant van het glas gehuld is in een laagje fijne suiker. Snijd een brede citroenzeste rondom de citroen, zoals je een appel schilt, zonder dat je het witte gedeelte meeschilt. Op die manier voorkom je een bittere, ietwat wrange smaak. Garneer de zeste in het glas. Doe de cognac, Boker's Bitters of Angostura Bitters, Orange Curaçao en het vers citroensap in het mixglas. Vul de shaker met ijs, sluit deze en schud krachtig. Strain de Crusta in het glas.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog