Boontjes met zachtgekookt ei en zure ajuinsaus

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 eieren
4 uien
1 el suiker
100 ml witte wijnazijn
boter
zout

Bereiden: 

Dop de boontjes. Kook ze vervolgens beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken in ijswater. Kook de eieren gedurende 5 minuten. Giet ze af en laat ze ietwat afkoelen alvorens ze te pellen. Snipper de uien en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg een snuifje suiker toe en laat de uien lichtjes karamelliseren. Bevochtig de uien met de witte wijnazijn en laat het geheel een uurtje stoven op een laag vuur.

Warm de boontjes opnieuw op in de zure ajuinsaus. Warm de gekookte en gepelde eieren op in heet water. Serveer de boontjes in ajuinsaus samen met een zachtgekookt eitje. Verdeel de boontjes over verschillende borden en schik er telkens een eitje bovenop.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog