Blanquette van kip met zoete aardappelen

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g borstfilet van braadkip
250 g peultjes
1 broccoli
2 lente-uitjes
3 zoete aardappelen
1 limoen
400 ml gevogeltefond van Lacroix
200 ml room
2 eidooiers
10 sprietjes bieslook
3 takjes tijm
3 blaadjes laurier
50 g boter
60 g bloem

bereiden:

Snijd de kip in stukjes van 2 op 2 cm. Verdeel de broccoli in roosjes. Verwijder de draden van de peultjes en snijd de lente-uitjes in grote stukken.

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 1,5 cm op 1,5 cm. Klop de eidooiers door de room en snipper de bieslook fijn.()

Doe de stukjes kip in een kookpot en zet net onder met de kippenfond. Kruid met de tijm en de laurierblaadjes. Laat gedurende 20 min. koken.

Blancheer de broccoli en boontjes beetgaar en laat ze schrikken in ijswater. Kook daarna de zoete aardappel gaar in gezouten kokend water.

Haal de kip uit de fond wanneer ze gaar is en giet de fond door een zeef. Maak nu de blanke roux. Smelt hiervoor de boter en roer de bloem eronder. Giet de fond er beetje bij beetje en onder voortdurend roeren bij. Blijf roeren tot je een gladde saus bekomt.

Meng het ei-roommengsel eronder. Kruid met peper en zout en fris op met een beetje limoensap. Voeg de kip toe en houd warm.

Warm de broccoli en boontjes terug op in een beetje boter en een scheutje water. Voeg de lente-ui toe en roer er helemaal op het einde de aardappelblokjes onder. Kruid af met peper en zout.

serveren:

Schik de kippenragout op een bord en lepel de groentjes erop. Werk af met fijngesneden lente-ui en een extra kneepje limoensap.Inspiratie & blog