Bladerdeegtaartje met appelen en peren

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
200 g marsepein
5 takjes verse munt
4 vellen bladerdeeg (uit de diepvries)
1 ei
2 el appel- en perengelei
500 g banketbakkersroom
1 appel, in schijfjes
1 peer, in schijfjes
2 handjes bitterkoekjes
2 handjes schuim- of speksnoepjes
300 g opgeslagen room
poedersuiker
zout
extra: 1 groot kartonnen sjabloon van een peer – 1 groot kartonnen sjabloon van een appel – bakpapier – soepbol

Bereiden:

Draai van de marsepein kleine appeltjes en peertjes en versier met een blaadje munt.

Neem twee stukken bakpapier. Leg op elke stuk papier een vel bladerdeeg. Leg op elk vel bladerdeeg een sjabloon en snijd de vorm uit. Herhaal dit met de 2 andere vellen bladerdeeg zodat je zowel van de appel als de peer 2 uitgesneden vellen bladerdeeg hebt.

Klop het ei los met een snuifje zout. Neem van elke uitgesneden vorm een vel bladerdeeg. Zet hierop precies in het midden een omgekeerde soepbol en snijd uit langs de randen zodat je in het midden van het bladerdeeg een mooi uitgesneden ronde krijgt.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Bestrijk de niet uitgesneden vellen bladerddeeg met het losgeklopte ei. Zorg ervoor dat je overal ongeveer 2 cm van de rand blijft. Leg de uitgesneden appelvorm op de met ei bestreken appelvorm. Doe hetzelfde met de perenvorm.

Prik met een vork gaatjes in het uitgesneden ronde deel van de taart en bestrijk de rest met het losgeklopte ei. Bak de taarten 30 minuten in de oven.

Werk af:

Bestrijk het binnenste van de taarten met de appel- en perengelei. Lepel hierop de bankerbakkersroom en verdeel hierover de marsepeinen snoepjes, de schijfjes appel en peer, de koekjes en speksnoepjes. Werk af met toefjes opgeslagen room en poedersuiker.

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog