Baskische burnt cheesecake

Foto: Chris Court, Ben Dearnley, William Meppem, Con Poulos, Anson Smart ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
750 gr roomkaas
375 ml volle room
1 tl vanille extract

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een springvorm van 22 cm doorsnede of een gietijzeren pan van 22 cm doorsnede met 3 lagen elkaar overlappend bakpapier. Zorg ervoor dat het papier hoog boven de rand uitkomt. 

Doe de roomkaas en suiker in de kom van een standmixer. Klop het mengsel met de garde glad tot zich zachte pieken vormen. Voeg de eieren een voor een toe, waarbij je na elke toevoeging weer klopt tot het geheel goed gemengd is. Doe de volle room en vanillepasta erbij, en klop totdat deze net gemengd zijn. Zeef de bloem erboven en klop op lage snelheid tot het beslag stevig is geworden. Schep het in de springvorm en zet 15 minuten in de oven. Draai de vorm en bak nog 10-15 minuten. De cheesecake moet als een soufflé rijzen en karamelliseren, waarbij hij aan de bovenkant bijna aanbrandt, maar in het midden een nog heel erg wiebelig oppervlak heeft.

Laat de cheesecake uit de oven 1 uur afkoelen (de cheesecake zal een beetje inzakken) en zet hem dan in de koelkast totdat hij koud is.

Inspiratie & blog