Baccalà con polenta

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de meest succesvolle lokale street food tenten in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g stokvis
500 g griesmeel
2 l water
3 dl melk
enkele scheutjes olijfolie
1 handvol pijnboompitten
1 handvol gehakte bladpeterselie
naar smaak vers gemalen peper - zeezout

Bereiden:

Breng het water aan de kook en voeg het griesmeel toe. Roer goed door. Wikkel een vochtige handdoek rond het deksel en laat op een laag vuur ca. 30-35 min. koken. Maak om de 10 min. de handdoek opnieuw nat.

Breng water aan de kook en voeg de stokvis toe. Kook ca. 5 min. Haal de vis uit de pan en laat even rusten. Snijd hem in stukjes. Breng melk aan de kook en voeg de vis toe met de pijnboompitten, gemalen peper en gehakte bladpeterselie. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 min. op een zacht vuur koken.

Werk de polenta af met een scheutje olijfolie.

Serveren:

Dresseer de polenta rond de baccalà. Werk af met olijfolie, gemalen peper en peterselie.

 

Wijnsuggestie:

Soave i campi - heeft een strogele kleur en aroma's van amandelen, dankzij de pittige zuren heeft deze wijn een lange afdronk.

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog