Avanti

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

Even geduld...
1 pompelmoes
1 tl griessuiker
3 cl 'standaard' gin (bv. Filliers dry gin 28)
3 cl cynar
2 cl aperol
3 cl vloeibare suiker
1/2 limoen

Speciaal bedacht voor wie met Italiaanse flair van een modieuze creatie wil nippen. Bitter is het nieuwe zoet. Bitter zoals de gekneusde pompelmoes, de rabarber in de Aperol en de artisjok in de Cynar. Of zoals alle drie tegelijk in deze aromatische cocktail. Schenk hem als je gasten hebt die graag eens iets anders proeven en als hommage aan twee fijne Italiaanse aperitieven. Avanti! Vooruit!

Bereiden:

Doe twee partjes pompelmoes en 1 theelepel griessuiker in een mixglas. Kneus de pompelmoes zodat het sap vrijkomt.

Voeg hierbij 3 cl gin, 3 cl cynar, 2 cl aperol en 3 cl vloeibare suiker. Pers een halve limoen en ook 3cl  limoensap toe.

Koel het cocktailglas voor.

Voeg ijsblokjes toe aan het mixglas. Zet de shaker op het mixglas en shake krachtig.

Serveren:

Zeef de cocktail boven het cocktailglas. Wrijf met de zeste van de pompelmoes nog even langs de rand van het glas en plaats de zeste vervolgens in de cocktail. 

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog