Asperges met Meesterlyck-kookham

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
24 witte asperges
2 eieren
1 eiwit
8 sneden Meesterlyck-kookham
1 el mosterd
1 cl witte wijnazijn
1 dl zonnebloemolie
8 kerstomaatjes
1 scheut olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Schil de asperges van kop naar voet met een dunschiller. Leg ze vlak op het werkvlak zodat ze niet breken. Knap het uiteinde op 2 cm af. Breng een kom met gezouten water aan de kook en kook de asperges in 6 minuten knapperig gaar. Haal ze uit het kookvocht en laat ze op een propere handdoek uitlekken. Rol ze per 3 in een snede ham, maar zorg ervoor dat de koppen 1 cm uit de ham steken.

Breek in een hoge, smalle maatbeker de 2 eieren, voeg een lepel mosterd toe en kruid met peper van de molen en zout. Zet er de staafmixer in en voeg op hoogste stand de olie toe. Werk af met de scheut azijn.

Neem 3 cl aspergekookvocht en meng het onder de mayonaise. Klop het eiwit goed stijf en meng het eveneens onder de mayonaise.

Snij de kerstomaatjes middendoor en pof ze heel kort in een scheutje olijfolie. Kruid met peper van de molen en fleur de sel.

Serveren:

Schik de asperge-hamrolletjes op een groot, koud bord. Lepel er wat van de aspergemayonaise rond. Versier het bord met de halve kerstomaatjes.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog