Appelstrüdelrolletjes met vanillesaus

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 appels
1 el kokosolie
2 à 3 el amandelmeel
1 handje rozijnen
1 kl kaneel
1 el kokosbloesemsuiker
4 rijstvellen
350 ml kokosmelk
2 el arrowroot
0,5 vanillestokje
1 snuifje kurkuma
1 el ahornsiroop

Bereiden:

Schil de appels en doe ze in kleine stukjes. Smelt een eetlepel kokosolie in een pan en stoof hierin de appels aan.

Voeg eens ze gaar zijn het amandelmeel, een handje rozijnen, een koffielepel kaneel en een eetlepel kokosbloesemsuiker toe.

Neem een kom lauw water en dompel een rijstvel er enkele seconden in onder. Leg het vervolgens op een snijplank en beleg het rijstvel met 2 eetlepels van het appelmengsel. Rol vervolgens strak op tot een rolletje.

Maak verschillende rolletjes en leg ze naast mekaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze nu in de oven gedurende 7 à 10 minuten op 180 graden.

Maak ondertussen de vanillesaus. Verwarm in een pannetje op het vuur de kokosmelk en voeg er de arrowroot en een half vanillestokje aan toe. Laat indikken. Voeg nog een snuifje kurkuma en een eetlepel ahornsiroop toe.

Serveren:

Haal de appelstrüdelrolletjes uit de oven en serveer ze met de vanillesaus.

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog