Americain aan tafel bereid

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
800 g gemalen rundsvlees
2 sjalotjes
1 scheut worcestersaus
1 kl kappertjes
4 eidooiers
1 kl mosterd
5 cl zonnebloemolie
1 kl gehakte peterselie

Bereiden:

Maak met het rundvlees 4 bollen en plat ze bovenaan af. Duw een putje in het vlees. Splits het wit van de dooier en leg de dooier in het kuiltje.

Pel de sjalotjes en snij heel fijn. Doe de peterselie, kappertjes en sjalot in kleine porseleinen schaaltjes. Giet de olie in een schenkkannetje. Schik het rundvlees op een schotel en zet er de potjes en het kannetje rond.

Zet een slakom aan de rand van de gastentafel. Schep de dooiers in de slakom. Doe er de mosterd bij en roer met behulp van 2 vorken de eidooiers en mosterd los. Kruid met peper van de molen en zout. Giet er al roerend voorzichtig de olie bij tot er een licht gebonden mayonaise ontstaat. Doe er de worcestersaus bij.

Doe het vlees bij de mayonaise en roer het er voorzichtig door. Voeg nu volgens de wens van de gasten sjalot, kappertjes en peterselie toe. Kruid bij met peper van de molen en zout.

Serveren:

Vorm opnieuw mooie bollen van het vlees en plat ze af. Trek er met een mes een mooie ruitvorm in. Serveer met gemengde sla en frietjes.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog