Amandelkrullen

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Roger van Damme Bakken

Ontdek meer dan 80 klassieke en authentieke gerechten in het nieuwe boek van Johan Segers!

Ontdek meer dan 80 klassieke en authentieke gerechten in het nieuwe boek van Johan Segers!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
250 g amandelschaafsel
3 eieren
30 g eiwit
350 g kristalsuiker
80 g bloem
extra: nati-aanbakmatje - in de lengte doorgesneden pvc buis

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 185°C. Droog het amandelschaafsel in een hete pan zonder vetstof. Klop de eieren los met het eiwit en voeg de rest van de ingrediënten toe. Bestuif het anti-aanbakmatje met olie en lepel er kleine porties deeg op. Bevochtig je hand en duw de koekjes plat.

Bak af:

Zet de koekjes 12-15 minuten in de oven. Haal uit de oven, leg de nog warme koekjes in de opengesneden pvc-buis en laat afkoelen.

Uit het boek "Bakken met Roger van Damme"

Verras je vrienden en huisgenoten met lekkere sandwiches, roomboter croissants of echt Frans stokbrood, met krakend verse koffiekoeken, eclairs of frangipanetaartjes waar zelfs een bakker jaloers op wordt. Bak je eigen vieruurtje met speculaaskoekjes, amandelkrullen, madeleintjes en rotsjes. Word de bakkampioen van je wijk met de chocoladetaart van Roger, oma’s appeltaart, een vederlichte kaastaart of aardbeienbavarois.

Met dit bakboek van Roger van Damme kan het gewoon niet meer mislukken. Alle recepten komen rechtstreeks uit het tv-programma ‘Bakken’ van njam! De instructies zijn helder en duidelijk en zowel geschikt voor de absolute leek als voor het geoefende bakwonder. Bij elk recept geeft Roger bovendien diverse tips voor een perfect resultaat.

Voor de recepten liet Roger zich inspireren door een meer dan 120 jaar oud receptenboekje van zijn overgrootvader Hubert. Die was de allereerste van een generatie bakkers in de familie van Damme. Voor dit boek selecteerde Roger van Damme meer dan 35 klassieke bereidingen van brood, taart en gebak. Ze zijn onderverdeeld in vijf bakmomenten: ontbijt, picknick, vieruurtje, feest en koekjes bakken. Roger zet ze naar zijn hand en geeft er zijn persoonlijke toets aan.

  • Titel: Bakken met Roger van Damme
  • Uitvoering: Hard Cover
  • ISBN: 978-90-5916799-5
  • Pagina's: 192
  • Fotografie: Frank Croes
  • Redacteur: Marc Declercq
Lees meer over Bakken met Roger van Damme

Inspiratie & blog