Albert Mathieu Cocktail

Een recept van Manuel Wouters

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

x x Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
2 cl Chartreuse verte
2 cl Lillet blanc
1 cocktaillepel St-Germain
1/2 cocktaillepel orange bitters
10-tal ijsblokjes
sinaasappelzeste

Deze cocktail staat in het teken van de Chunnel. Zoals de Kanaaltunnel Engeland en Frankrijk verbindt, zo verenigt dit recept Britse gin met Franse dranken. Chartreuse is een kruidenlikeur uit de Alpen, St. Germain een vlierbloesemlikeur uit Parijs en Lillet Blanc een met citrusvruchten vermengde aperitiefwijn uit Bordeaux. Goed voor een kruidige, florale variant op de martini. Bartender Kevin Martin werkt in de befaamde Eastern Standard bar in Boston en vernoemde zijn creatie naar een Franse mijnbouwingenieur die zijn plan voor de Chunnel al in 1802 ontvouwde.

Bereiden:

Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de sinaasappelzeste, in het met ijsblokjes gevuld mixglas. Roer ongeveer tien seconden.

Verwijder het ijs uit het glas en strain de cocktail in de voorgekoelde champagnecoupe. Neem de sinaasappel en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas.

Knijp de zeste boven de cocktail, wrijf nog even langs de rand en voeg ze bij de cocktail.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog