Yannick Van Dyck

Yannick werd gebeten door de cocktailmicrobe toen hij in 2011 werd gevraagd om mee te werken aan een boek van Manuel Wouters. In een mum van tijd groeide zijn thuisbar uit de voegen met honderden sterke dranken. 

Hij ging in de leer bij Ben Belmans, de godfather van de Belgische barscene, om de geheimen van de oude klassiekers te doorgronden. Vervolgens trok hij naar Italië om alles te leren over Negroni. Zo kreeg hij de smaak te pakken. Hij volgde talloze workshops in binnen- en buitenland en woonde masterclasses en cursussen bij van internationale barlegendes. Hij volgde seminars over ‘Tiki cocktails’ en moleculaire keukentechnieken toegepast op cocktails, maar zijn grootste favoriet bleef de Negroni. Hij vindt dit een heerlijke cocktail die eenvoudig te bereiden is, maar het belang van balans in cocktails aantoont. De beste cocktails spreken meerdere facetten van het smaakpallet aan. De kunst van cocktails is om daar het juiste evenwicht in te vinden. 

Sinds  2011  werkte hij mee aan verschillende cocktailboeken (zoals ‘The Art of Making Cocktails’, ‘It’s Gin o’ clock’, ‘Around the world in 80 Gins’, ‘Gin & Tonic: the pocket guide’ en ‘Gincocktails’), maar ook als stylist en copywriter voor diverse blogs, kranten en magazines. Hij vervoegde de njam!-redactie als drinks specialist & foodie en werkte ook achter de schermen mee aan tv-programma’s zoals ‘It’s Aperotime II’. In 2012 startte hij zijn eigen platform op: negroni.be, vernoemd naar zijn favoriete cocktail. Via deze weg maakte hij cocktails voor zangeres Dua Lipa en interviewde hij sterren zoals sci-fi actrice Zoë Saldana over hun favoriete cocktail. Sinds enkele jaren is hij ook een veelgevraagd jurylid in nationale en internationale cocktailwedstrijden, verslaggever van industry events, consultant voor merken in binnen- en buitenland en geeft hij zelf workshops en trainingen. In 2020 won hij de Belgische finale van de Teeling cocktail competition.

Zijn Instagram-account groeide uit tot een van de populairste cocktailgerelateerde profielen van de Benelux. Volg je hem nog niet? Doe het dan via deze link!

Recepten van Yannick