Tess Posthumus

Tess Posthumus opende in 2017 haar eerste bar Flying Dutchmen Cocktails na het winnen van verschillende nationale en internationale wedstrijden. Samen met haar zakenpartner Timo Janse wil Tess een echte cocktailcultuur in Nederland opbouwen door zich te richten op (neo-)klassieke cocktails en educatie voor gasten en de Nederlandse hospitality industrie. In augustus 2020 opende ze de deuren van haar tweede bar, Dutch Courage, waar ze zich richt op Nederlandse dranken en het erfgoed daarvan, met jenever en oud-Hollandse likeuren in het bijzonder. Haar derde bar Belly of the Beast opende onlangs haar deuren in december 2023 en verwelkomt gasten voor cocktails & bites in een magische onderwaterwereld.

Als ze niet bezig is met het runnen van haar bars, is Tess een veelgevraagd hospitality consultant, lid van de raad van bestuur van de Tales of the Cocktail Foundation, mede-eigenaar van Perfect Serve Barshow Amsterdam en Amsterdam Cocktail Week. Haar eigen lijn ‘The Collection’ bar tools is verkrijgbaar in winkels in heel Europa en ze is partner van de alcoholvrije spirit Selati. 

Tess is ook een gepubliceerde auteur. Haar eerste twee boeken ‘Cocktails met Tess’ en ‘Masterclass: Cocktails’ kregen in 2023 gezelschap van ‘Cocktailbijbel’, een 528-pagina dikke handleiding vol tips, trucs, geschiedenis en recepten. 

Recepten van Tess